Flodder - Seizoen 1 - Aflevering 2 - Soldaat Kees

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 18:00

Zoon Kees moet een jaar lang in militaire dienst. Hijzelf heeft daar maar weinig zin in. Johnnie helpt hem en met alle mogelijke middelen proberen ze te voorkomen dat Kees het leger in moet, als blijkt dat Kees nodig is om aan geld te komen. Kees is namelijk een zeer slecht kaartspeler, waarmee tegenstanders al snel overmoedig worden, zodat Johnnie vervolgens van hen kan winnen.

Eerst probeert Johnnie de indruk te wekken dat Kees ziek is door uien onder zijn oksels te leggen; een effect dat echter al snel verdwijnt als hij de uien weer weghaalt. De poging om Kees op de keuring door te laten gaan voor een homoseksueel mislukt omdat Kees de vrouwelijke arts probeert te versieren. Johnnie krijgt echter voor elkaar dat Kees een herkeuring krijgt en moet voor die tijd snel iets bedenken. Eerst onderneemt hij een levensgevaarlijke poging om Kees slecht gegist wittebrood te geven, zodat zijn bloeddruk omhoog moet gaan. Dan blijkt dat Sjakie afgekeurd was voor militaire dienstplicht vanwege zijn pacifisme. Kees probeert hierop handtekeningen te verzamelen voor de vrijlating van pacifisten in Chili, maar als een buurtbewoner niet meewerkt blijkt Kees verre van pacifistisch. Uiteindelijk houdt de rest van de familie Flodder Kees tot aan de keuring wakker, om hem oververmoeid te krijgen. De arts keurt hem echter goed. Zodoende gaat Kees toch, maar wordt na een week weer naar huis gebracht omdat hij last heeft van heimwee.

Flodder - De Complete TV-Serie

 

Beleef de avonturen van het onaangepaste Flodder gespuis opnieuw, met deze unieke verzameling. Stap in de wereld van de meest geliefde asociale familie van eind jaren tachtig, begin jaren negentig.Wanneer zij de kans geboden krijgen ‘op-chique’ te wonen, aarzelen zij geen moment. Hilarische situaties ontstaan wanneer de familie Flodder op geheel eigen wijze haar intrek neemt in woonwijk ‘Zonnedael’. Snobistische bewoners die zich afzetten tegen de verloedering van hun woonwijk zullen het weten, de familie Flodder is niet gekomen om weer te vertrekken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.